10. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó

" A Kasza Éva nevét viselő különdíjat Manyasz Erika veheti át a Helyettem élsz című előadásért, amelynek rendezője Bora Levente. A Manyasz Erika által hitelesen fölmutatott női sorsban talán egy kicsit benne foglaltatik a vajdasági színésznő, Kasza Éva egykori sodró egyszemélyese, a Shirley Valentine is (anélkül persze, hogy Manyasz Erika ezt az előadást anno látta-láthatta volna). A Solténszky Tibor-díjat ezúttal a legjobb gyerekelőadásnak, a budapesti Trainingsport Társulat Kötmeséjének – játssza Jobbágy Kata és Ivák Bence, rendezte Bora Levente – ítéli oda a zsűri."

 

Fesztivál összesítő

Helyettem élsz...a SLOSZT-on

 

 

 

 

 

 

 

Juhász Katalin írása

"Munkált bennem némi szégyenérzet, amikor vasárnap felfedeztem egy lassan tíz éve működő budapesti független színtársulatot. Két remek szobaszínházi előadást láttam tőlük a dunaszerdahelyi NFG klubban.

Juhász Katalin írása

"Szobaszínház, közel a nézőkhöz


DUNASZERDAHELY | Vasárnap, május 12-én két különleges szobaszínházi előadásra invitálja az érdeklődőket az NFG klub. Mindkettőt a budapesti Trainingspot Társulat tagjai adják elő.

 

A Helyettem élsz című ötvenperces monodrámát Manyasz Erika játssza, 18 órától. A darab szerzője Csernus János „Janox”, színpadra alkalmazta és rendezte Bora Levente. 

Magyar Szín-Játékos Szövetség


"Meghaladtuk a társulati tablókat" - Trainingspot 2018.


Az elmúlt években fokozatosan produkciós műhellyé alakult az immár 11 éve működő Trainingspot társulata. Jelenleg sok kisebb, különféle műfajú és könnyen utaztatható előadást játszanak országszerte és határon túl is. Az alapító Pap Gábor (Papesz) és Manyasz Erika társulatvezető, színésznő válaszolt újévi kérdéseinkre.

- A korábbi tervekhez képest hogy sikerült számotokra a társulat 2018-as éve?

Gabnai Katalin kritikája

Sérülés

"Gabnai Katalin, február

 „Száraz ágon, hallgató ajakkal /Meddig ültök, csüggedt madarak? / Nincs talán még elfeledve a dal, / Melyre egykor tanitottalak?!” Nem lehet, hogy ne idézzem Tompa Mihály A madár, fiaihoz című versét, amely alighanem kikopott a kötelezően ismerendő művek sorából, de ezt a produkciót látva kedvünk támadhat üzenni a költőnek: „Nincs elfeledve a dal!”

Stuber Andrea írása

"A Marczibányi téren jártam a Trainingspot Társulat Okosok című előadásán. Az első tíz percben két meglepő felismerés ért. Az egyik, hogy jé, ide kellett az a pár mondatnyi szöveg, amit a rendező Szegezdi Róbert kérésére oroszra fordítottam valamikor az elmúlt hetekben.

Trainingspot 2016-ban

"Néha meghal és újjászület" - A Trainingspot 2016-ban
Heroikus küzdelmek, pályázati bizonytalanságok és feltámadó lendület jellemezte a Trainingspot tavalyi évét. Az idén 10 éves társulat vezetője, Pap Gábor évértékelő írását közöljük.

Rendkívül hullámzó volt a 2016-os év a Trainingspot számára, többnyire és egyszerre felemelő és lesújtó pillanatokkal.